Pridať recept

Tvarohové halušky s kyslou smotanou

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
mäkký tvaroh
250 g
hladká múka
1 ks
vajce
štipiek
soľ
1 PL
olej
200 g
slanina
1 téglik
kyslá smotana

postup

1.
V miske zmiešame tvaroh, múku, vajíčka, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme približne 10 minút odstáť. Medzitým si dáme zovrieť vodu so soľou a troškou oleja.
 
2.
Keď voda vrie, hádžeme do nej malé halušky a pomaly varíme. Uvarené halušky by mali vyplávať na povrch, vyberieme ich a uložíme na taniere.
3.
Ozdobíme ich kyslou smotanou a opraženou slaninkou. Ihneď podávame s kyslým mliekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.