Pridať recept

FOTORECEPT: Šišky

ingrediencie

500 g
hladká múka
štipiek
soľ
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
20 g
droždie
2 PL
kryštálový cukor
3 dl
vlažné mlieko
2 PL
olej
1 PL
rozpustenej Hery
kôra z citróna

postup

1.
Z kvasníc, cukru, 1/2dcl vlažného mlieka si spravíme kvások
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: ivasoosova
 
2.
Do misy si dáme všetky ostatné suroviny, pridáme vykysnutý kvások, zostatok vlažného mlieka
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: ivasoosova
3.
a vypracujeme hladké cesto. Ak treba pridáme ešte trochu múky.
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: ivasoosova
4.
Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť, až kým nezdvosnásobí objem.
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: ivasoosova
5.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska na hrúbku prsta
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: ivasoosova
6.
Okrajky vykrojeného cesta zhnetieme a znovu okrúhlou formičkou vykrojíme. Vykrojené šišky necháme na doske 15 minút podkysnúť, otočíme na druhú stranu znovu necháme 15 minút podkysnúť.
7.
V panvici rozohrejeme olej, šišky musia v oleji plávať a položíme šišky do oleja vrchnou stranou dolu (strana, ktorá bola na doske hore, bude v oleji), otočíme. Vyberieme na papierovú utierku, aby odsala tuk. A ešte za tepla strekneme zdobičkou lekvár a nakoniec posypeme práškovým cukrom
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: ivasoosova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
mariecka
29.4.2016 22:35 | |
+17 -4
Neverím , že tieto šišky na obrázku si spravila ty. Pofotila si, len kvások, potom vykysnuté ceto , a ako ich vykrajuješ, a kde je obrázok ako ich smažíš ? ako vyzerajú usmažené ? To sú šišky z obchodu , no ak sa nemýlim tak z Lídla: Presne tieto šišky sa tam predávajú, aj plnené sú na boku tak isto ako na obrázku tiež je tam dierka pre džem.
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...