Roláda s jahodovou plnkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
70
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
50
g
múka polohrubá
Plnka
2,5
dl
mlieko
20
g
hrubá múka
1
ks
žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
200
g
maslo
150
g
práškový cukor
500
g
jahody
postup
1.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny, postupne primiešame múku a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
2.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečené cesto stočíme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu roztočíme,natrieme plnkou a znova zvinieme a posypeme práškovým cukrom.
3.
Jahodová plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtok a vanilkový cukor. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu,ktorú necháme vychladnúť. Potom vymiešame maslo s cukrom, postupne pridáme vychladnutú kašu a premiešame. Nakoniec primiešame pokrájané jahody.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.