Pridať recept

Kel prekladaný ryžou

ingrediencie

1 ks
hlávka kelu
30 g
tuk
250 g
bravčové mäso mleté
250 g
ryža
2 dl
smotana
2 ks
vajce
1 PL
hladká múka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Kel pokrájame na rezance.Na tuku speníme pokrájanú cibuľu,pridáme zomleté mäso,osolíme,okoreníme a prikryté dusíme do polomäkka.Umytú ryžu uvaríme v osolenej vode 10 minút,necháme odkvapkať.
 
2.
Do vymasteného pekáča dáme vrstvu odkvapkaného pokrájaného kelu,nato rozotrieme dusené mäso zmiešané s ryžou.Vrchnú vrstvu tvorí kel.Všetko polejeme smotanou,ktorú sme rozmiešali s múkou a vajciami.V rúre upečieme do mäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Takto sa z ružičkového kelu stane absolútna pochúťka
Máte doma túto zeleninu? Pridajte slaninu a máte luxusnú večeru pre celú rodinu za PÁR EUR, všetci pýtajú dupľu!
Opäť je tu sezóna ružičkového kelu. Ak ste nad ním doteraz ohŕňali nos, čítajte ďalej. Máme pre vás...