Tvarohové halušky
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
zemiaky
150
g
hrubá múka
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ
100
g
slanina
400
g
jemný tvaroh
150
g
hladká múka
postup
1.
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Potom pridáme hrubú múku, soľ, vajce a nakoniec hladkú múku.
2.
Vypracujeme cesto. Do hrnca si dáme zavariť slanú vodu a cez sito s veľkými otvormi hádžeme halušky. Keď sú halušky vyplavené napovrch, ešte ich chvíľku varíme. Potom ich vyberieme za pomoci cédnika.
3.
Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Do zvlášť misy si dáme jemný tvaroh, ktorý rozmiešame s troškou mlieka. Do ďalšej misy dáme scedené halušky, pridáme tvaroh a premiešame.
4.
Na povrch do stredu dáme opraženú slaninku a môžme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.