Pridať recept

Kelovo-karfiolové karbonátky

ingrediencie

150 g
mrkva
100 g
kel
150 g
karfiol
1 ks
vajce
20 g
hladká múka
100 g
strúhanka
150 mg
tuk
20 dkg
hladká múka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 ks
vajce
50 dkg
strúhanka

postup

1.
Zeleninu pokrájame na kúsky a uvaríme osolenej vode do polomäkka,scedíme a necháme odkvapkať.Vychladnutú zomelieme na mäsovom strojčeku,pridáme vajce,múku,soľ,mleté korenie a strúhanku,aby vznikla tuhšia masa.
 
2.
Z masy sformujeme karbonátky,ktoré obalíme v múke,vajci a strúhanke a vypražíme na horúcom tuku.Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.