Moriak s mandľovou plnkou
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
žemľa
1/2
dl
biele víno
1
dl
kyslá smotana
50
g
maslo
3
ks
vajce
soľ
citrónová kôra
moriak
50
g
šúpané mandle
postup
1.
Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, osolíme a odložíme na niekoľko hodín na chladné miesto. Potom brušnú naplníme plnkou, otvor zašijeme a celého moriaka potrieme maslom. Navrch polievame vlastnou šťavou, prípadne podlejeme horúcou vodou.
2.
Mandľová plnka: Žemle pokrájame, pokvapkáme vínom a polejeme smotanou. Maslo, žĺtky, soľ, postrúhanú citrónovú kôru a postrúhaný muškatový oriešok vymiešame do peny, pridáme mandle posekané nadrobno, rozmočené žemle a všetko spolu premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do plnky, ktorou naplníme pripraveného moriaka.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.