Diviak s červeným vínom
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
mäso z diviaka
60
g
slanina
40
g
bravčová masť
2
dl
červené víno
3
KL
šípkový lekvár
2
KL
ríbezľový lekvár
1
KL
horčica
podľa chuti
citrónová šťava a kôra,trocha cukru
MORIDLO
1/2
liter
voda
1
dl
ocot
100
g
koreňová zelenina
50
g
cibuľa
1
ks
bobkový list
podľa chuti
celé čierne korenie,borievky,tymian,rasca,soľ
postup
1.
Umyté mäso dáme do moridla a odložíme na chladné miesto,pričom ho každý deň obraciame.Po 4 až 5 dňoch mäso vyberieme,prešpikujeme slaninou a na masti zo všetkých strán opečieme.
2.
Potom ho do polovice podlejeme moridlom,pridáme zeleninu s korením z moridla,víno,pomaly dusíme.Pred dokončením pridáme šípkový a ríbezľový lekvár,horčicu,trochu postrúhanej citrónovej kôry a cukor.Mäkké mäso vyberieme,pokrájame,šťavu dochutíme citrónovou šťavou a precedíme.
3.
MORIDLO:Vodu,ocot,pokrájanú zeleninu,cibuľu,pár zrniek korenia a borievok,bobkový list,trochu tymianu,rasce a soli povaríme 5 minút a necháme vychladnúť.Podávame s knedľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.