Zapečená zemiaková kaša
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
50
ml
vlažné mlieko
100
g
maslo
1
ks
žĺtok
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme ich, pridáme vlažné mlieko a maslo. Dochutíme soľou, vymiešame hladkú kašu.
2.
Kašu preložíme do ohňovzdornej zapekacej misy vymastenej maslom, potrieme žĺtim a pečieme pri teplote 200°C približne 10 minút.
3.
Podávame namiesto obyčajnej zemiakovej kaše najlepšie k mäsu.
4.
TIP: Z kaše môžeme upiecť aj rôzne tvary ako srdiečko, kolieska, slimákov a takto pripravené tvary zapiecť v rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.