Pridať recept

Vajíčkové placky so zeleninou

ingrediencie

1 ks
žemľa
trochu
voda
4 ks
vajce
1 zväzok
pažitka
1 ks
jarná cibuľka
trochu
strúhanka
trochu
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Uvaríme si 3 vajíčka na tvrdo. Žemľu nakrájame na kocky alebo natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme ju vodou aby troška napučala. Zmiešame ju s vajíčkom, nadrobno nasekanou pažítkou, jarnou cibuľkou, soľou, korením a zmes dobre premiešame. Uvarené vajíčka ošúpeme, nastrúhame a pridáme k zmesi.
 
2.
Z hmoty tvarujeme placky, obalíme ich v strúhane a opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame so zeleninou alebo zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.