Pridať recept

Pečené kačacie prsia s marinovanou medovo tymianovou cviklou

Pečené kačacie prsia s marinovanou medovo tymianovou cviklou
Zdroj: SefkucharLaciHornacek

ingrediencie

600 g
kačacie prsia
1 ČL
drvená rasca
trochu
soľ
200 ml
pivo typ porter
300 g
červená repa
1 PL
celá rasca
1 ČL
aníz
1 ČL
fenikel (semienka)
1 PL
soľ
1 PL
med
4 vetvičky
tymian
400 g
zemiaky
30 g
maslo
2 PL
medovka čerstvá

postup

1.
Cviklu v šupke uvaríme vo vode s koreninami do mäkka. V náleve necháme vychladnúť, ideálne cez noc. Ošúpeme a pokrájame na kocky asi 8x8 mm. Na panvicu pridáme med, tymian a opečieme s cviklou asi 5 min, pridáme ocot a necháme šťavu zhustúť, takmer odpariť.
 
2.
Očistené zemiaky uvaríme v malom množstve osolenej vody, zlejeme a primiešame opatrne maslo a najemno nakrájané listy medovky.
3.
Kačacie prsia na strane kože narežeme do mriežky, okoreníme, osolíme a posypeme drvenou rascou opečieme na sucho zo strany kože, pustia tuk a obrátime na 2x4 min a najlepšie v rúre dopečieme pri 180 °C podľa veľkosti 6-12 minút. Môžeme pomaly prepiecť aj na panvici. Tento postup potrebuje prax a skúsenosti – ak máte vpichový teplomer tak teplota v jadre cca 65°C.
4.
Po upečení necháme oddýchnuť 4-8 min opäť podľa veľkosti,aby nam pri krájaní nevytieklo veľa šťavy do výpeku v panvici (odoberieme väčšinu tuku) pridáme pivo a šťavu z mäsa po nakrájaní, prevaríme na hustotu omáčky a zamiešame nakrájané prsia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cvikla v 5 fantasticky farebných a chutných receptoch
Vyskúšajte cviklové šúľance, rizoto, pesto, čipsy alebo koláč
Ak ste ešte neskúšali výborné cviklové čipsy, karmínové rizoto alebo napríklad vláčne brownies s cviklou,...
Recepty s cviklou
Uložiť, nestratiť! Toto sú najlepšie recepty s cviklou: Sú také dobré, že ich budete chcieť vyskúšať všetky
Cvikla je všestranná zelenina, ktorá je zdravá a navyše mimoriadne chutná. Aké vitamíny obsahuje a čo všetko...
Jesenný šalát s cviklou, nivou a jabĺčkami
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Vynikajúce šaláty z cvikly pre štíhly pás: Extra recepty, ktoré dajú vaše telo do poriadku a zbavia vás zbytočných kíl
Vynikajúce šaláty z cvikly pre štíhly pás: Extra recepty, ktoré dajú vaše telo do poriadku a zbavia vás zbytočných kíl
Cvikla je lacná, dostupná, super zdravá zelenina, ktorá už dávno mala prerásť tieň zaváranej prílohy. Poďte...
Kačacie prsia
Kačacie prsia: Pripravte ich na nové, delikátne spôsoby
Najchutnejšou časťou kačky sú nepochybne prsia. Tie sú hlavnou hviezdou viacerých gastronomických delikates. U...
Cviklové nápoje pre zdravie a imunitu
Cviklové smoothie pre zdravie a silnú imunitu: Vynikajúci životobudič
Niekoľko naozaj chutných nápadov ako si namixovať či odšťaviť zdravé zimné koktaily.