FOTORECEPT: Kuracia pečeň s mungo klíčkami a kurkuma omáčkou
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
kuracia pečeň
200
g
mungo klíčky
1
KL
soľ
1
KL
olivový olej
štipiek
mleté čierne korenie
Omáčka
300
g
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
4
dl
voda
1
KL
olivový olej
1
KL
ligurček
1
KL
kurkuma
1
KL
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky a osmažíme dohneda na oleji. Na druhej panvici osmažíme na oleji mungo klíčky.
2.
Cibuľu osolíme, okoreníme kurkumou a zalejeme 4 dcl vody. Necháme pod pokrievkou dusiť na miernom plameni.
3.
K mungo klíčkom, ktoré sme smažili 10 minút, pridáme kuraciu pečeň nakrájanú na malé kusy. Premiešame a necháme pod pokrievkou dusiť 15 min.
4.
Medzitým urobíme omáčku. Udusenú cibuľu prelejeme do vyššej misky a spolu s vodou rozmixujeme dohladka. Hotovú omáčku osolíme a podľa chuti zriedime horúcou vodou.
5.
Rozmixovanú omáčku prelejeme naspať do panvice a necháme ohrievať na slabom plameni.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.