Pridať recept

Pečené vrabce

ingrediencie

1,5 kg
bravčového stehna
podľa chuti
čierne mleté korenie, soľ, vegeta
1 konzerva
paradajkový pretlak
5 strúčikov
cesnaku
5 ks
cibuľa

NÁLEV

trochu
olej
1 PL
hladká múka
1 konzerva
paradajkový pretlak
podľa chuti
mletá červená sladká paprika

postup

1.
Vyolejujeme väčší pekáč, na ktorý dáme cca 10 ks bravčového stehna. Okoreníme, osolíme, pridáme vegetu a 1 paradajkový pretlak. Očistíme 5 strúčikov cesnaku a 5 stredne veľkých cibúľ, ktoré sme tiež nakrájali na mesiačiky a poprážime na panvici. Pridáme k mäsu a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 200°C, 10minút.
 
2.
Medzitým si pripravíme nálev. Do hrnca dáme trochu oleja, 1 PL hladkej múky, zalejeme vodou a metličkou rozhabarkujeme. Pridáme červenú mletú papriku. Mäso vyberieme z rúry, nalejeme nálev, opatrne premiešame a prilejeme ďalší pretlak. Pečieme ešte 50 minút. Podávame s praženou kyslou kapustou a knedľou. Dobrú chuť!:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...