Pridať recept

Čokoládovo-pepermintová torta

8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Tmavý korpus

150 g
polohrubá múka
150 g
kryštálový cukor
1 štipka
soľ
5 ks
vajce
3 PL
kakaový prášok

Svetlý korpus

150 g
polohrubá múka
150 g
kryštálový cukor
1 štipka
soľ
5 ks
vajce

Krém

2 balíčky
čokoládový puding
1/2 liter
mlieko
100 g
kryštálový cukor
1 ks
horká čokoláda
250 g
maslo
1 KL
pepermintová aróma

Marcipán

125 g
stužený tuk
250 g
práškový cukor
150 g
mlieko sušené
1 KL
pepermintová aróma
1 KL
zelené potravinárske farbivo

Ostatné

100 g
ovocný džem

postup

1.
Upečieme tmavý korpus: rozmixujeme 150 g polohrubej múky, štipka soli, 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, pečieme 25 min. pri 180 st. Z tých istých surovín (bez kakaa) upečieme svetlý korpus.
 
2.
Z 2 balíčkov čokoládového pudingu, pol litra mlieka, 100 g cukru a tabuľky horkej čokolády uvaríme hustý krém, do vlažného vmiešame 250 g masla a lyžičku pepermintovej arómy.
3.
Vnútorné strany korpusov natrieme džemom, medzi ne dáme krém.
4.
Z rastlinného tuku Cera, 250 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka, pepermintovej arómy a farbiva vyrobíme marcipán, ktorým potiahneme tortu.
5.
Namiesto pepermintovej arómy môžeme použiť likér.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať