Pridať recept

Saltimbocca

ingrediencie

4 ks
teľacie rezne
4 ks
šunka
8 ks
šalvia
70 g
maslo
1 PL
olej
100 ml
biele víno
soľ

postup

Mäso umyjeme, osušíme a dôkladne naklepeme. trochu okoreníme. Na každý rezeň napichneme špáratkami po jednom plátku šunky a po dvoch šalviových lístkov. Polku masla a olej zohrejeme na panvici a rezne prudko opečieme asi 2 minúty z každej strany. Potom rezne vyberieme a vložíme ich do tepla. Bielym vínom zriedime tuk a dôkladne povaríme. okoreníme a osolíme. maslo, ktoré ostalo pridáme vo vločkách k vypečenej šťave a riadne premiešame metličkou na šľahanie. Saltimboccu podávame na predhriatych tanieroch a pokvapkáme šťavou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...