Špenátová polievka aj pre diabetikov
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
čerstvý špenát
4
hrnčeky
voda
1
hrnček
mlieko
1
ks
syr v črievku
1
ks
cibuľa
2
PL
maslo
2
PL
hladká múka
1
strúčik
cesnaku
štipiek
soľ
1
ks
drvená sušená paprička čili
postup
1.
Špenát umyjeme, necháme odkvapkať a preložíme ho do hrnca. Zalejeme ho vodou, dochutíme soľou a privedieme k varu.
2.
V malom hrnci rozpálime maslo, opražíme nasekanú cibuľu, poprášime ju múkou, premiešame a zriedime mliekom. Za stáleho miešania polievku privedieme k varu a necháme v nej roztopiť smotanový syr.
3.
Túto zmes nakoniec vlejeme do hrnca k špenátu a poriadne ju premiešame. V hrnci polievku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme podľa vlastnej chuti. Nakoniec vmiešame prelisovaný cesnak a rozdrvené čili papričky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.