Pridať recept

Špenátová polievka aj pre diabetikov

ingrediencie

2 hrnčeky
čerstvý špenát
4 hrnčeky
voda
1 hrnček
mlieko
1 ks
syr v črievku
1 ks
cibuľa
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
1 strúčik
cesnaku
štipiek
soľ
1 ks
drvená sušená paprička čili

postup

1.
Špenát umyjeme, necháme odkvapkať a preložíme ho do hrnca. Zalejeme ho vodou, dochutíme soľou a privedieme k varu.
 
2.
V malom hrnci rozpálime maslo, opražíme nasekanú cibuľu, poprášime ju múkou, premiešame a zriedime mliekom. Za stáleho miešania polievku privedieme k varu a necháme v nej roztopiť smotanový syr.
3.
Túto zmes nakoniec vlejeme do hrnca k špenátu a poriadne ju premiešame. V hrnci polievku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme podľa vlastnej chuti. Nakoniec vmiešame prelisovaný cesnak a rozdrvené čili papričky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať