Plnená šťuka na masle
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
šťuka
200
g
maslo
150
g
vlašské orechy
2
ks
cibuľa
4
vetvičky
petržlenová vňať
1/2
KL
mleté farebné korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Šťuku vypitveme, očistíme a vnútrajšok naplníme orechovou zmesou.
2.
Zmesi pripravíme takto: Cibuľku nakrájame nadrobno, osolíme ju a na doštičke plochým nožom roztlačíme. Pridáme nahrubo nastrúhané orechy, jemne nakrájanú petržlenovú vňať a korenie a dobre premiešame.
3.
Naplnenú rybu zošijeme niťou a vložíme na pomastený pekáč. Povrch ryby pokvapkáme citrónom a rozpusteným maslom, osolíme. Dáme do rúry a za občasného prelievania maslom pečieme asi 30 minút.
4.
Upečenú šťuku ozdobíme plátkami citróna a prelejeme maslom. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.