Pridať recept

Plnená šťuka na masle

ingrediencie

1 ks
šťuka
200 g
maslo
150 g
vlašské orechy
2 ks
cibuľa
4 vetvičky
petržlenová vňať
1/2 KL
mleté farebné korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Šťuku vypitveme, očistíme a vnútrajšok naplníme orechovou zmesou.
 
2.
Zmesi pripravíme takto: Cibuľku nakrájame nadrobno, osolíme ju a na doštičke plochým nožom roztlačíme. Pridáme nahrubo nastrúhané orechy, jemne nakrájanú petržlenovú vňať a korenie a dobre premiešame.
3.
Naplnenú rybu zošijeme niťou a vložíme na pomastený pekáč. Povrch ryby pokvapkáme citrónom a rozpusteným maslom, osolíme. Dáme do rúry a za občasného prelievania maslom pečieme asi 30 minút.
4.
Upečenú šťuku ozdobíme plátkami citróna a prelejeme maslom. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať