Pridať recept

Pikantní utopenci

ingrediencie

2 kg
špekáčiky
1 kg
malá cibuľa
1 pohár
zavárané uhorky
1 téglik
horčica
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 KL
mletá pálivá paprika
1/2 KL
soľ
4 ks
kápia
3 dl
kyslá kapusta

Nálev

1/2 liter
ocot
3 KL
soľ
1 KL
cukor
1/2 KL
celé čierne korenie
1/2 KL
celé nové korenie
trochu
chilli omáčka
1,25 litre
voda

postup

1.
Špekáčiky olúpeme a narežeme tromi plytkými zárezmi. Horčicu zmiešame s čiernym korením, pálivou paprikou a soľou.
 
2.
Zmesou potrieme zárezy, naplníme kolieskami uhoriek a cibule a špekáčiky naskladáme do väčšej nádoby alebo pohára. Vrstvíme na ne cibuľu, papriku a kyslú kapustu, môžeme pridať aj feferónky.
3.
Pripravíme si nálev: Zmiešame uvedené suroviny a nálev krátko povaríme.
4.
Ešte teplým nálevom zalejeme pripravený naložený pohár tak, aby špekáčiky boli potopené. Potom ho dáme do vodného kúpeľa a zohrejeme až skoro do varu.
5.
Pohár vyberieme a uzavrieme viečkom alebo celofánom. Necháme v chlade uležať asi 14 dní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...