Slovenské ratatouille
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
zemiaky
3
ks
cibuľa
3
ks
kápia
2
ks
mrkva
1
konzerva
kukurica
1
konzerva
zelená fazuľka
podľa chuti
bazalka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
olivový olej
postup
1.
Najprv si zemiaky umyjeme a dáme ich variť v šupke s trochou soli. Tesne pred dovarením (asi po 15minútach) ich odstavíme a schladíme. Potom ich ošúpeme, menšie nakrájame na kolieska a väčšie zemiaky môžme dať ešte na polovicu.
2.
2 cibule si nakrájame na menšie kúsky a speníme na olivovom oleji do sklovita, pridáme na pásiky nakrájané kápie a na polkoliečka nakrájané mrkvy. Prikryjeme pokrievkou a necháme asi 10-15 minút dusiť, kým mrkva nezmäkne. Potom pridáme zamiaky a poslednú cibuľu nakrájanú na kolieska. Ešte chvíľu necháme podusiť, aby zmekla cibuľa a dorobili sa zemiaky.
3.
Na záver pridáme konzervu kukurice a fazuľky, posypeme to na drobno nakrájanou bazalkou, štipkou soli a korenia. Dobre všetko premiešame asi na 2minútky prikryjeme a potom odstavíme.
4.
Do tohto jedla môžte napríklad dať aj paradajky, baklažán, cuketu a podobne. Každému podľa chuti a podľa toho čo má práve doma v chladničke či komore. Dobrú chuť prajem :)
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.