Pridať recept

Jahodové rezy

16
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
múka polohrubá
2 hrnčeky
mlieko
4 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový puding
1/2 hrnček
olej
1 KL
kypriaci prášok
1 pohár
jahodový džem
500 g
jahody
1 téglik
jemný tvaroh
5 PL
práškový cukor
2 balíčky
želatína v prášku

postup

1.

Z dvoch hrnčekov polohrubej múky, 5 lyžíc mlieka, 4 vajec, 1 hrnčeka cukru, pol hrnčeka oleja a lyžičky kypriaceho prášku vyšľaháme cesto, ktoré pečieme na vymastenom plechu 15 minút pri 180 stupňoch.

 
2.

Vychladnuté natrieme jahodovým džemom, naň dáme plnku, ktorú sme vytvorili z uvareného vanilkového pudingu zmiešaného s jemným tvarohom a práškovým cukrom podľa chuti.

3.

Na vrch poukladáme umyté čerstvé jahody (môžeme použiť aj z konzervy), ktoré zalejeme jahodovou želatínou a odložíme do chladničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
delfina21
3.7.2015 14:57 | |
+6 -10
ze rychly a jednoduchy, ja si predstavujem pod rychlym hrncekovy a jem hned a tu vela treba okolo neho a este aj cakat kym stuhne v chladnicke, ale je urcite mnamka, podobny robim- jahodovu kocku
tori111222
15.5.2014 20:44 | |
+17 -8
zákusok môže byť chutný.. len sa mi nepáči, keď niekto píše hrnček... aký??? pol litrový, 2 decový, litrový??? recepty by sa mali písať rozumne na gramy, alebo na deká.. ale nie na hrnčeky.. nie skúsené začiatočníčky to nemusia odhadnúť..
dobruchut.sk
16.5.2014 10:36 | |
+22 -4
pod hrncekom sa mysli 250ml
Mona1266
25.4.2021 11:37 | |
+1 -6
detto :) pri peceni treba mat uplne presne miery, co sa pri hrncekovani neda dosiahnut ... uz aj Americania na to prisli ;)
Anonymný nick
15.5.2014 20:03 | |
+5 -3
myslím, že si urobím vlastnú piškotu....a zvyšok z tohto...to bude mňamka:) :P :P
Podobné články
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Extra svieže: Recepty na fantastické ovocné zákusky a torty so želatínou Tie najchutnejšie farebné zákusky
Extra svieže recepty na fantastické ovocné zákusky a torty so želatínou
Výber tých najlepších sviežich zákuskov so želatínou.
Valentínske menu
Romantické menu pre zaľúbených: Výnimočné špeciality plné lásky a ako z luxusnej reštaurácie!
Premýšľate, aký valentínsky darček venujete svojej láske? Prekvapte svoju polovičku a vychutnajte si...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.