Syrové slimáčiky
60
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
múka polohrubá
2
ks
Hera
3
ks
vajce
1
téglik
kyslá smotana
1
PL
soľ
3
ks
tavený syr v črievku
1,5
dl
mlieko
1
kocka
droždie
1
KL
cukor
50
g
sezamové a ľanové semienka na posypanie
50
g
nastrúhaný syr
2
PL
sušená pažítka
postup
1.
Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, 2 roztopené Hery (alebo 500 g masla), 2 celé vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, trochu vegety, sušenú pažítku, deci mlieka, 3 črievka Karička alebo Bambino, kvások z 1 kocky kvasníc, lyžičky cukru a pol deci mlieka.
2.
Necháme hodinku vykysnúť, cesto musí byť lepkavé. Rozdelíme na kúsky veľkosti tenisovej loptičky, rozvaľkáme na kruh 30 cm, nakrájame na osminky, skrútime do slimáka, potrieť žltkom, posypeme strúhaným syrom alebo ľanom, sezamom, rascou, slnečnicou.
3.
Pečieme 10 min. pri 160 stupňoch až kým nezhnednú. Sú mäkké, krehké a veľmi chutné …
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.