Nugátové croissanty
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
lístkové cesto
200
g
nugátový krém
100
g
maslo
1
hrsť
lieskové orechy
50
g
čokoláda
postup
1.
Dosku poprášime múkou a vyvaľkáme lístkové cesto. Rozdelíme ho na 8 rovnako veľkých trojuholníkov. V miske si zmiešame nugátový krém, maslo a nasekané lieskovce.
2.
Na pripravené trojuholníky z cesta rozdelíme krém, zvinieme ich na croissant a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme hoblinkami čokolády a pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút pri teplote 200°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.