Pridať recept

Mleté mäso v srnčom chrbáte s ovsenými vločkami a horčicovou omáčkou.

Mleté mäso v srnčom chrbáte s ovsenými vločkami a horčicovou omáčkou.
Zdroj: diabambulka

ingrediencie

500 g
bravčové mäso mleté
1 pohár
ovsené vločky
1 ks
surové vajce
5 ks
natvrdo uvarené vajce
8 ks
kyslé sterilizované uhorky
podľa chuti
kápia sterilizovaná
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korene
podľa chuti
mletá červená paprika
2 strúčiky
prelisovaný cesnak
trochu
horčice gurmánska horčica
trochu
tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy

postup

1.
Ovsené vločky zalejeme 1 pohárom vriacej vody. Zatiaľ kým nasajú tekutinu, do misky vložíme mleté mäso, vajce, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, prelisovaný cesnak. Premiešame a pridáme už mäkké ovsené vločky. Ak je treba zahustiť zahustíme strúhankou. Srnčí chrbát vymastíme a vysypeme strúhankou. 2/3 mäsa vyložíme spodnú časť formy, plus okraje formy. Natrieme obľúbenou horčicou a poukladáme po celej dĺžke uvarené a ošúpané vajcia, uhorky a kápiu. Podľa chuti môžeme meniť zloženie plnky a nahradiť napríklad sparenou brokolicou, čerstvými šampiňónani... Na plnku navrstvíme zvyšné mäso a vložíme do vyhriatej rúry upiecť. Pečieme 1 hodinu pri teplote 200°C. Ak je treba ku koncu vrchnú časť mäsa prikryjeme alobalom a dopekáme. Medzitým si môžeme pripraviť jednoduchú omáčku na poliatie mäsa. Mäso sa lepšie krája až keď vychladne.
 
2.
Horčicová omáčka : Na troške oleja osmažíme na kocky nakrájané 2 cibule spolu s 1 prelisovaným cesnakom. Pridáme 2 PL horčice. Zasypeme 1 PL hladkej múky, orestujeme a zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, gyros korením a chvíľku povaríme. Ponorným mixérom rozmixujeme kúsky cibule, aby omáčka bola krásne hladká a na záver vmiešame 1 ČL masla na zjemnenie. TIP: Omáčku môžete podliať aj bielym vínom, alebo na záver vmiešať 1 dcl smotany.
Mleté mäso v srnčom chrbáte s ovsenými vločkami a horčicovou omáčkou.
Mleté mäso v srnčom chrbáte s ovsenými vločkami a horčicovou omáčkou.
Zdroj: diabambulka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky pod slnkom, každý si pýta dupľu
Už nemusíte hľadať, čo dnes variť. Pripravte svojej rodine šťavnaté fašírky z kuracieho mäsa. Nič im...
Holandská sekaná
Holandská sekaná, to je pochúťka, ktorá tromfne aj milované fašírky! Stačí jedna surovina a najlepší obed máte na stole, moja rodina ju miluje
Nedeľný obed máme spojený s tými najlepšími receptami, medzi ktoré jednoznačne patrí aj poctivá domáca...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
TOP
Bravčové karé v horčicovej omáčke
Recepty na nedeľný obed: Stačí jedna lyžička a jedlo naberie úplne iný rozmer! Extra šťavnaté mäso, ktorému chuť dodá horčica
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov, v ktorých hrá hlavnú úlohu...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...