FOTORECEPT: Bylinkové zemiaky s mungo klíčkami
3
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
stredný zemiak
3
ks
cibuľa
2
PL
olivový olej
200
g
mungo klíčky
1
KL
sladká mletá paprika
6
ks
vajce
1
KL
soľ
3
PL
čerstvá petržlenová vňať
1
KL
tymian
1
KL
tekuté chilli
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a spolu so zemiakmi ju opečieme na 1 PL oleja. Pravidelne miešame, aby sa nám zemiaky nepripálili. Smažíme ich na pavnici 20 min. dozlata. V priebehu smaženia pridáme 1/2 KL soli.
2.
Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame nadrobno.
3.
Vajíčka rozšľaháme s nakrájanou petržlenovou vňaťou, potom pridáme soľ, tymián a čierne mleté korenie.
4.
Mungo klíčky umyjeme a dáme smažiť na 1 PL oleja. Po 5-tich minútach pridáme sladkú mletú papriku, 1/2 KL soli a chilli. Necháme ďalších 10 min. dusiť.
5.
Keď máme zemiaky skoro mäkké a mungo klíčky osmažené, môžeme ich zapiecť v rúre.
6.
Okrúhlu formu s priemerom cca 25 cm si vymažeme olejom a nasypeme na dno zemiaky opečené s cibuľou.
7.
Na zemiaky navrstvíme mungo klíčky a celé to potom zalejeme vajciami.
8.
Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 min., pokým nebudú vajcia tuhé a povrch zemiakov hnedý. Doporučujem piecť prvých 10 min. na programe "teplovzdušná rúra + gril z vrchu", ďalších 10 min. iba gril.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.