Pridať recept

Bravčové rezne v kapuste

ingrediencie

600 g
bravčové mäso
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 KL
mletá rasca
1 strúčik
cesnaku
60 g
slanina
50 g
cibuľa
2 ks
kyslá uhorka
1 PL
paradajkový pretlak
350 g
kyslá kapusta
trochu
olej

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Dochutíme ho soľou, korením, potrieme prelisovaným cesnakom a posypeme rascou. Opražíme ho na rozpálenom oleji z oboch strán.
 
2.
Mäso vyberieme a vo výpeku pražíme na kocky nakrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme kapustu, na kolieska nakrájané kyslú uhorky a paradajkový pretlak. Zalejeme 0,5 l vody, naspäť vložíme mäso a dusíme na miernom ohni prikryté domäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Najhoršia chyba pri príprave bravčových rezňov! Odborníčka zalamuje rukami, vraj ju robí väčšina z nás
Najhoršia chyba pri príprave bravčových rezňov! Odborníčka zalamuje rukami, vraj ju robí väčšina z nás
Ako pripravujete rezne vy? Dávajte si pozor na túto chybu, môže ohroziť naše zdravie!