Tvarohovo-zemiakové placky
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
zemiak uvarený v šupke
150
g
hrubá múka
250
g
nízkotučný tvaroh
2
ks
vajce
trochu
tuk
postup
1.
Z cesta tvarujeme guľôčky s priemerom cca 5 cm. Obalíme ich v polohrubej múke, sploštíme rukou na placku a vypražíme v rozpálenom tuku (oleji). Podávame ešte teplé s kyslou smotanou.
2.
Zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme k nim múku, tvaroh, žĺtky a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Dochutíme soľou, korením a poriadne premiešame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.