Pridať recept

Osie hniezda so škoricou

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kvások

1 PL
hladká múka
40 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor
100 ml
vlažné mlieko

Cesto

500 g
polohrubá múka
70 g
kryštálový cukor
2 ks
žĺtok
200 ml
vlažné mlieko
100 g
maslo
trochu
kukuričná múka

Plnka

100 g
maslo
2 balíčky
škoricový cukor
2 PL
kryštálový cukor

postup

1.
Vlažné mlieko zmiešame s múkou, rozmrveným droždím, cukrom a necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
 
2.
Múku premiešame s cukrom a so štipkou soli. Pridáme žĺtky vyšľahané v mlieku, polovicu rozpusteného masla a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok.
3.
Pracovnú dosku poprášime múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm. Natrieme ho maslom, trikrát preložíme po šírke, potom po dĺžke. Potom ho necháme znova kysnúť približne 30 minút.
4.
Takto vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom. Cesto zvinieme do závinu a pokrájame na kolieska hrubé približne 2 cm. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať