Domáce slivkové buchty na pare
5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Kvások
1
PL
polohrubá múka
1
KL
kryštálový cukor
30
g
droždie
100
ml
vlažné mlieko
Cesto
400
g
polohrubá múka
20
g
práškový cukor
štipiek
soľ
1
ks
vajce
50
ml
mlieko
50
ml
olej
200
g
slivkový lekvár
postup
1.
Vo vlažnejšom mlieku rozmiešame múku, cukor, rozmrvené droždie a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
2.
Na kuchynskej doske zmiešame múku s cukrom a so štipkou soli. Prilejeme vykysnutý kvások, vajíčko vyšľahané v mlieku a olej. Cesto vypracujeme buď ručne alebo použijeme mixér. Odložíme ho na teplé miesto a necháme vykysnúť na dvojnásobok.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme približne na 4 časti. Pracovnú dosku si poprášime múkou a rozvaľkáme prvú časť cesta na hrúbku cca 1 cm. Pomocou okrúhlej formičky alebo väčšieho pohára vykrojíme kolieska s priemerom cca 10 cm. Do stredu každého z nich položíme lyžicu lekváru, spojíme okraje a vytvarujeme buchtu. Na pracovnej doske ich necháme ešte chvíľu nakysnúť.
4.
Varíme ich nad parou približne 10 minút. Medzitým si znova rozpracujeme ďalšiu časť cesta a postup zopakujeme. Hneď po uvarení ich poprepichujeme vidličkou a polejeme rozpusteným maslom. Buchty podávame s tvarohom, makom, orechmi alebo práškovým cukrom.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.