Pridať recept

Zapečená brokolica so syrom

ingrediencie

600 g
brokolica
4 ks
vajce
150 g
hladká múka
200 g
smotanový syr
200 ml
mlieko
125 ml
smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Brokolicu očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Rozoberieme ju na ružičky a sparíme vo vriacej vode, malo by to trvať približne 6 minút. Scedíme ju a necháme vychladnúť.
 
2.
Žĺtky vyšľaháme so soľou, pridáme múku, mlieko, polovicu smotanového syra. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho vmiešame do cesta.
3.
Ohňovzdornú misu vymastíme tukom a nalejeme do nej vajíčkovú zmes. Pridáme brokolicu a smotanu so zvyšným smotanovým syrom rozpustíme v kastróle. Touto omáčkou zalejeme brokolicu a dáme ju zapiecť. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.