FOTORECEPT: Fašiangové šišky
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
250
g
polohrubá múka
3
ks
žĺtok
30
g
droždie
1
PL
rum
podľa chuti
šťava z citróna
1
balíček
vanilínový cukor
štipiek
soľ
50
g
roztopeného margarínu
podľa chuti
toľko vlažného mlieka, aby vzniklo mäkké cesto
podľa chuti
olej na pečenie
postup
2.
Z droždia a osladeného vlažného mlieka pripravíme kvások.
4.
rum, citrónovú šťavu, štipku soli, nakysnuté droždie, roztopený margarín a s mliekom vypracujeme mäkšie cesto. Dôkladne ho prepracujeme, až sa oddeľuje od stien a robia sa v ňom bubliny,
5.
potom ho prikryjeme a na vlažnom mieste ho necháme vykysnúť.
6.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 cm a veľkým vykrajovačom alebo pohárom vypichujeme z cesta šišky.
9.
Vyberieme ich na papierovú utierku, podávame posypané práškovým cukrom s obľúbeným lekvárom. Dobrú chuť!:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.