Pridať recept

Marcipánová torta

8
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
hladká múka
75 g
práškový cukor
180 g
maslo
1 ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
kypriaci prášok do pečiva

Krém

250 ml
šľahačková smotana
300 g
cukor
6 ks
vajce
400 g
mandle
80 g
strúhanka
50 g
kyselina citrónová
1 KL
mletá škorica
1 KL
práškový cukor
trochu
marhuľový džem

Marcipán

150 g
práškový cukor
300 g
mleté mandle
50 g
sušené mlieko
1 ks
bielok
1 PL
rum
1 PL
olej

postup

1.
Z ingrediencií pripravíme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na trochu väčší kruh ako je forma. Vystelieme ním pripravenú formu tak, aby cesto siahalo aj na okraje formy. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 180°C.
 
2.
Šľahačkovú smotanu vymiešame s vajíčkami, pridáme nastrúhané mandle, strúhanku, kyselinu citrónovú, škoricu, cukor a zmes vymiešame. Formu vyberieme z rúry a takto pripravenú zmes vylejeme na už upečené cesto. Formu vložíme do rúry a pečieme ďalších 70 minút. Korpus vyberieme, necháme vychladnúť a natrieme ju džemom.
3.
Z cukru, mletých mandlí, sušeného mlieka, bielku, rumu a oleja vymiešame zmes podobnú marcipánu. Celú hmotu poriadne rozvaľkáme do kruhu na doske poprášenej práškovým cukrom. Pomocou valčeka ho preložíme na tortu a poriadne pritlačíme. Ďalej tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať