Pridať recept

Sviečkovica na goralský spôsob

ingrediencie

750 g
sviečkovica
70 g
tuk
100 g
údená slanina
1 ks
cibuľa
250 g
lečo
1/4 liter
kyslá smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

HALUŠKY:

250 g
hrubá múka
1 ks
vajce

postup

1.

Mäso pokrájame na rezance. Na tuku s opraženou slaninou speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, opečieme zo všetkých strán, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, pridáme lečo a chvíľu podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu.

 
2.

HALUŠKY: Z múky a vajca urobíme cesto a hádžeme do horúcej vody halušky. Uvarené halušky scedíme a premiešame s mäsom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.3.2017 22:31 | |
+10 -1
Nie je tu náhodou nejaký iný recept? nie sú tu náhodou penne so šampiňonami???
tichovtme
22.3.2017 05:47 | |
+0 -2
ale si na slovensku,nie v taliansku