Sviečkovica na goralský spôsob
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
sviečkovica
70
g
tuk
100
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
250
g
lečo
1/4
liter
kyslá smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
HALUŠKY:
250
g
hrubá múka
1
ks
vajce
postup
1.
Mäso pokrájame na rezance. Na tuku s opraženou slaninou speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, opečieme zo všetkých strán, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, pridáme lečo a chvíľu podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu.
2.
HALUŠKY: Z múky a vajca urobíme cesto a hádžeme do horúcej vody halušky. Uvarené halušky scedíme a premiešame s mäsom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.