Torta s kandizovaným ovocím
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
8
ks
vajce
230
g
práškový cukor
50
g
čokoláda
50
g
kandizované ovocie
250
g
mleté orechy
1
PL
citrónová kôra
Varené víno
200
ml
červené víno
2
PL
kyštálový cukor
4
ks
klinčeky
1
ks
celá škorica
4
PL
rum
1
PL
citrónová šťava
Na ozdobu
1
téglik
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny. Pridáme roztopenú čokoládu, posekané kandizované ovocie, mleté orechy, citrónovú kôru a poriadne premiešame. Dno formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie a vlejeme pripravené cesto. Pečieme ho vo vyhriatej rúre približne 50 minút.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, vyklopíme ho na dosku a popicháme ho vidličkou.
3.
Červené víno uvaríme s cukrom, klinčekmi, škoricou približne 3 minúty. Potom prilejeme rum, citrónovú šťavu a necháme ho vychladnúť. Takto pripraveným vínom polejeme korpus a necháme ho poriadne nasiaknuť. Pred podávaním tortu ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.