Zubáč so sézamovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
zubáč
2
dl
olej
3
ks
cibuľa
1
ks
zelená paprika
100
g
vlašské orechy
20
g
biele hrozno
3
ks
cesnakové strúčiky
100
g
sezamové semiačka
1/2
dl
citrónová šťava
podľa chuti
soľ, korenie, petržlenová vňať
postup
1.
Rybu očistíme,vypitveme,osolíme,polejeme olejom a necháme 30 minút odležať.Na panvici osmažíme cibuľu,pridáme nakrájanú papriku a posekané vlašské orechy.Po 5 minútach pridáme petržlenovú vňať,rozpolené bobule hrozna,osolíme,okoreníme a premiešame.
2.
Pripravenou zmesou naplníme rybu.Telo uzavrieme špáradlom a na miernom ohni pečieme cca 25 minút. Sézamovú omáčku pripravíme z cesnaku,pretlačených sézamových semienok,trochu vody,soli a citrónovej šťavy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.