Pridať recept

Medvedie tlapky

ingrediencie

60 dkg
hovädzie mäso
30 dkg
koreňová zelenina
5 ks
celé korenie
3 ks
celé nové korenie
podľa chuti
tymian
3 ks
bobkový list
podľa chuti
zázvor

Omáčka

2 dl
suché červené víno
3 dkg
horčica
5 dkg
včelí med
5 dkg
ríbezľová zaváranina
5 dkg
sekané mandle
podľa chuti
sekaná pomarančová kôra
3 ks
roztĺčené klinčeky
podľa chuti
zázvor
podľa chuti
citrónová šťava
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso pokrájame na väčšie kúsky,uvaríme v slanej vode s koreňovou zeleninou,korením,novým korením,tymiánom,bobkovým listom a zázvorom. Keď je mäso mäkké,vyberieme ho a podávame so studenou omáčkou.
 
2.
OMÁČKA: Zohrejeme víno (NEPREVARIŤ),pridáme med,ríbezľovú zaváraninu a horčicu,dobre premiešame.Odstavíme z ohňa a pridáme všetky ostatné suroviny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať