Pridať recept

FOTORECEPT: Pie "Nevsky".

10
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

370 g
múka polohrubá
17 g
čerstvé droždie
150 ml
vlažná voda
95 g
práškový cukor
1 ČL
soľ
1 ks
vajce
80 g
roztopené maslo
1 ks
vanilkový cukor
plnka
100 g
maslo čajové
100 g
Salko
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do preosiatej múky zamiešam soľ,cukor,v strede urobím jamku,nalejem vodu a rozmrvím do nej droždie.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
 
2.
Vidličkou zamiešam s trochou múky a nechám postáť,aby sa droždie rozmočilo.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
3.
Pridám rozšľahané vajce a zamiešam do múky.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
4.
pridám roztopené maslo,
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
5.
a hnetiem,kým sa cesto neoddeľuje od varechy.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
6.
zakryjem a nechám pri izbovej teplote 1,5 hod stáť.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
7.
potom cesto ešte raz premiešam a
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
8.
necháť ho stáť,až zdvojnásobí svoj objem.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
9.
Potom ho naolejovanými rukami z misky vyberiem a dám do tortovej formy,ktorú vymažem maslom.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
10.
Cesto rovnomerne roztlačim vo forme a nechám ho podkysnúť.Zatiaľ si vyhrejem rúru.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
11.
Po upečení cesto nechám vychladnúť na mriežke.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
12.
maslo vyšľahám na plnku so Salkom,
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
13.
koláč rozrežem na polovicu,môžem poliať aj sirupom,
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
14.
Plnku natriem na koláč.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
15.
Hotový pocukrujem pr. cukrom.
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Fotorecept: Pie "Nevsky".
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať