Pridať recept

Zemiakové "opečenky" so škvarkami a tvarohom

Zemiakové "opečenky" so škvarkami a tvarohom
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

500 g
zemiaky
4 PL
škvarky
1 štipka
soľ
100 g
tvaroh
200 g
hrubá múka
100 g
krupica
50 g
tuk
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa

postup

1.
Vychladnuté zemiaky nastrúhame, zmiešame s tvrdým strúhaným tvarohom, nasekanými škvarkami, soľou, tukom a vajcom. Pridáme krupicu a podľa potreby aj múku.
 
2.
Husté cesto rozvaľkáme na placku, z ktorej vykrajujeme okrúhle "opečenky". Kladieme ich na vymastený plech. V trúbe ich opečieme zľahka. Podávame s praženicou alebo duseným špenátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať