Pridať recept

Rizoto s kozím syrom a červeným vínom

Rizoto s kozím syrom a červeným vínom
Zdroj: SefkucharLaciHornacek

ingrediencie

500 g
ryža vialone nano alebo arborio, alebo carnarolli
50 g
hovädzí špik
4 ks
cibuľa šalotka
700 ml
bujón slepačí
750 ml
červené víno (suché)
200 g
kozí syr 1-2 mesačný

postup

1.
Na polovici masla opečieme nadrobno krájanú šalotku, do sklovita a hovädzí špik. Jemne okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme ryžu, orestujeme, podlejeme horúcim vínom a vývarom a ryžu varíme na skus.
 
2.
Prvoradé je víno, vývar je na prichutenie a prisolenie. Do hotového rizota prisypeme strúhaný syr a zamiešame zvyšné maslo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Feta cheese cubes and parsley on a wooden background
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...