FOTORECEPT: Zemiaková baba
3
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
120
g
hladká múka
60
g
údená slanina
40
g
bravčová masť
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
majorán, čierne mleté korenie, soľ
postup
2.
Po očistení zemiakov, cibule a cesnaku tieto postrúhame.Potom si nakrájame slaninku, dáme ju na panvicu popražiť.
3.
Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán,podla chuti.
5.
Vzniknutú, dobre premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre cca 50 minút, na 200 stupňov.
6.
Po upečení rozkrájame na kúsky, a môžeme jesť. Podávame so zákvasom, cmarom, alebo iným kyslomliečnym nápojom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.