Mliečna polievka s vajcom a knedľou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/4
liter
voda
1/4
liter
kyslá smotana
400
g
zemiaky
1
štipka
soľ
1
štipka
kmín
30
g
polohrubá múka
50
g
maslo
1
ks
vajce
1
ks
knedľa
postup
1.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode s kmínom. Vývar zlejeme, dáme znovu na oheň, pridáme smotanu, v ktorej rozšľaháme múku.
2.
Za stáleho šľahania povaríme, pridáme späť zemiaky, vložíme kúsok čerstvého masla a zašľaháme jedno vajce. Knedľu nakrájame, obalíme vo vajci a posypeme korením alebo rascou a podávame k polievke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.