Jablkový koláč s karamelom
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
450
g
mrazené lístkové cesto
Obloženie
200
g
cukor
1
štipka
mletá škorica
20
g
maslo
3
ks
jablko
postup
1.
Lístkové cesto rozmrazíme. Na dno panvice nasypeme 0,5 cm silnej vrstvy cukru a posypeme mletou škoricou. Po povrchu rozložíme vločky masla. Jablka ošúpeme, rozštvrtíme a vyrežeme jadrovníky. Potom dužinu nakrájame na tenké dieliky a husto poukladáme do panvice s cukrom.
2.
Z cesta vytvoríme štvorec a tenko vyvaľkáme. Panvicu postavíme na stredne rozohriatú platňu. Akonáhle cukor začína zľahka hnednúť, priložíme na jablká plat lístkového cesta a prečnievajúce okreje rýchlo odkrojíme. Povrch cesta niekoľkokrát popicháme vidličkou.
3.
Panvicu zasunieme do rúry predhriatej na 220 stupňov a jablčný koláč pečieme asi 15 minút. Panvicu vyložíme, necháme asi 2 minúty stáť, a potom koláč prevratíme na veľký podnos. Podávame horúce na predhriatých tanieroch. Hotový koláč môžete trochu pocukrovať.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.