Pridať recept

Sardinky pečené s ryžou

ingrediencie

2 hrnčeky
sardinky celé
250 g
cibuľa
2 ks
sladká paprika
100 g
olej
120 g
ryža
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
1 štipka
mletá červená paprika
podľa chuti
petržlenová vňať
2 dl
kyslá smotana

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezančeky alebo kocky pokrájané zeleninové papriky opražíme na oleji. Pridáme dobre premytú ryžu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, zalejeme 2,5 dl vody, vložíme osolené a opaprikované porcie rýb, pokvapkáme olejom a pečieme zakryté pokrievkou na miernom ohni.
 
2.
Keď je ryža mäkká, vyberieme jedlo na taniere. Každú porciu polejeme rozšľahanou smotanou a posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať