Pridať recept

Dusený kapor na vodácky spôsob

ingrediencie

600 g
kapor
trochu
soľ
70 g
olej
120 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
trochu
tymian
1 štipka
celé čierne korenie
2 dl
biele víno
5 dl
mäsový vývar
1 PL
horčica
1 PL
hladká múka
100 g
čerstvé huby

postup

1.
Porcie kapra osolíme a necháme v chlade odležať 30 minút. Na rozohriatom oleji speníme na kolieska pokrájanú ibuľu, pridáme očistenú postrúhanú koreňovú zeleninu, tymián, celé čierne korenie a osolené porcie kapra.
 
2.
Zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom, pridáme bobkový list, horčicu a čerstvé šampiňóny. Prikryté dusíme na miernom ohni do mäkka. V rozpustenom masle rozmiešame hladkú múku a vlejeme do precedeného vývaru. Za stáleho miešania povaríme. Hotovou omáčkou zalejeme porcie kapra na ktoré sme poukladali uvarené hubky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať