Pridať recept

Varený kapor na severský spôsob

ingrediencie

100 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
50 g
nastrúhaný chren
1 štipka
celé čierne korenie
1 štipka
nové čierne korenie
1 ks
bobkový list
trochu
soľ
600 g
kapor
1 PL
ocot
podľa chuti
citrónová šťava
60 g
maslo

postup

1.
Do vody dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, celú očistenú zeleninu, ocot, celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, soľ a varíme 20 minút. Vložíme na porcie pokrájaného kapra. Varíme 15 minút. Uvarené porcie kapra vyberieme a uložíme na teplú misu.
 
2.
Uvarenú zeleninu nastrúhame a zmiešame s čerstvým postrúhaným chrenom. Touto zmesou posypeme porcie kapra a polejeme rozpusteným maslom. Dochutíme šťavou z citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať