Ryžový nákyp s jablkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
ryža
1
liter
mlieko
štipiek
soľ
trochu
citrónová kôra
3
ks
kyslé jablko
3
ks
vajce
4
PL
cukor
trochu
maslo
postup
1.
Mlieko necháme vzkypieť so soľou a citrónovou kôrou. Pridáme prepláchnutú a odkvapkanú ryžu a za stáleho miešania varíme 2 minúty. Potom ju necháme na veľmi miernom ohni asi 30 minút napučať. Vyberieme citrónovú kôru. Ryžovú kašu necháme vychladnúť a občas ju premiešame.
2.
Do vychladnutej ryže pridáme žĺtky s cukrom.
3.
K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do kaše.
4.
Maslom vymastenú formu naplníme polovicou ryže a na ňu rozdelíme na kúsky pokrájané jablká. Pridáme druhú polovicu ryže a povrch uhladíme.
5.
Nákyp obložíme kúskami masla a zapekáme vo vopred predhriatej rúre 45 minút. Hotový horúci nákyp posypeme cukrom a škoricou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.