FOTORECEPT: Jablkový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
Korpus
175
g
hladká múka
150
g
práškový cukor
100
g
mletých orechov
1
ks
nastrúhaná kôra z 1 umytého citróna
trochu
soľ
3
ks
žĺtok
150
g
studené maslo
Náplň
700
g
jablko
170
g
krupicový cukor
1
ČL
citrónová šťava
1/2
ČL
mletá škorica
2
ČL
vanilkový cukor
20
g
hladká múka
60
g
maslo
15
ml
mlieko
postup
1.
Cesto vypracujeme tak, že zmiešame preosiatu múku s cukrom, orechami, citrónovou kôrou a troškou soli, pridáme žĺtky a chladné nakrájané maslo.
2.
Zo všetkých surovín vytvoríme guľu, ktorú zabalenú do fólie necháme minimálne pol hodiny odpočívať v chladničke.
4.
..a z jednej polovice vyváľame plát 5-7 mm tenký. Pomocou valčeka prenesieme cesto do guľatej formy.
5.
Jablká umyjeme, očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky.
6.
Vo veľkej mise zmiešame jablká, cukor, citrónovú šťavu, škoricu a vanilínový cukor. Necháme odstáť asi 15 minút, potom primiešame múku.
7.
Zmes dáme do pripravenej formy. Navrch poukladáme kúsky masla.
8.
Druhú polovicu cesta tiež vyváľame a prikryjeme ňou náplň. Koláč natrieme mliekom.
11.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.