Pridať recept

Bravčové mäso dusené s lečom

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
mletá červená paprika
100 g
lečo
smotana
voda

postup

1.
Bravčové mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kúsky hrubé pol cm a dlhé 5 cm, ktoré opečieme na 2 lyžiciach oleja. Potom pridáme 1 postrúhanú cibuľu, popražíme, posypeme mletou červenou paprikou, zalejeme 1 dl horúcej vody a prikryté dusíme.
 
2.
Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Keď je mäso polomäkké, pridáme 100 g leča udusíme. Pred podávaním ochutíme smotanou. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.