Pridať recept

Zapekaná brokolica s cestovinou

ingrediencie

500 g
cestoviny
500 g
brokolica
3 PL
olej
1 ks
cibula menšia
trochu
vegeta
300 ml
šľahačková smotana
trochu
mleté čierne korenie, soľ
200 g
eidam

Zálievka

250 ml
smotana na šľahanie
3 ks
vajce

postup

1.
Cestoviny / uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť.
 
2.
Cibuľku pokrájame na drobno a osmažíme na oleji do sklovita. Pridáme očistenú brokolicu, rozobratú na ružičky, ochutíme mletým čiernym korením, vegetou, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka.
3.
Zmiešame aj so šťavou s cestovinami a postrúhaným eidamom, posolíme. Trochu eidamu si odložíme na posypanie povrchu. Zálievka: vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou.
4.
Zapekaciu nádobu vymastíme olejom, dáme pripravenú zmes, zalejeme pripravenou zálievkou a dáme piecť na 30 minút do vyhriatej rúry. Pred koncom pečenia posypeme zvyšným strúhaným eidamom a dopečieme. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Stonky brokolice nevyhadzujte. Pozrite sa, ako ich môžete použiť
Stonky brokolice nevyhadzujte: Pozrite sa, ako ich môžete použiť!
Brokolica je jednou z tých druhov zeleniny, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Jej zelená farba a intenzívna...