Vyprážané fašírky
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté mäso
1
ks
žemľa
1/2
šálka
mlieko
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
1/2
ČL
majorán
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
ČL
hladká múka
1
ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
tuk
postup
1.
Žemľu rozkrájame a namočíme do mlieka. Mleté mäso ochutíme soľou, čiernym korením a majoránom, pridáme veľmi jemne pokrájanú cibuľu, rozotrený alebo rozdrvený cesnak, múku, vajce, žemľu rozmočenú v mlieku, všetko premiešame, a ak je potrebné zahustíme strúhankou.
2.
Zo zmesi vykrajujeme lyžicou kúsky, na lopáriku posypanom strúhankou tvarujeme placky a hneď ich vkladáme do rozpáleného tuku a zvoľna pražíme do zlatista z oboch strán, aby sa mäso dobre prepieklo.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.