Medové rezy orechové
30
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
PL
med
200
g
hrubá múka
100
g
práškový cukor
120
g
mleté vlašské orechy
6
ks
vajce
2
PL
rum
3
PL
horúca voda
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
plnka
4
ks
vajce
4
PL
krupicový cukor
250
g
maslo
tmavá čokoládová poleva
postup
1.
Med zalejeme vodou, aby sa rozpustil. Pridáme žltky, cukor, rum a vyšľaháme. Do vyšľahaného pridáme sneh z bielku a múku s kypriacim práškom. Premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Upečieme v miernej rúre.
2.
Medzi tým si vyšľaháme plnku nad parou, tak že si rozbijeme vajcia, pridáme cukor a dobré vyšľaháme v miske, vhodnej na paru. Medzi tým si postavíme vodu zovrieť, keď vrie, tak položíme misku na paru a šľaháme až kým nám vajcia nezhustnú. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladiť. Maslo si vyšľaháme a pridáme vychladené vajcia a poriadne zašľaháme.
3.
Po vychladení z piškóty stiahneme papier, rozrežeme na poly a naplníme a troška si necháme na vrch. Zakryjeme a necháme stuhnúť. Potom polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda zatuhne, tak pokrajame na trojuholníky. Každý trojuholník ozdobíme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.